IAML Antwerp Conference Diary / Konferenztagebuch #8: Norwegian / Norsk (Norway / Norge)

The following entry is from Frida Røsand (IAML Norway).

En liten rapport fra IAML i Antwerpen, 13.-18. juli 2014

Det er nå en måneds tid siden jeg kom hjem fra IAML-konferansen i Antwerpen,  min fjerde IAML-konferanse til tross for at jeg har jobbet som musikkbibliotekar i over 25 år. En av grunnene til at jeg ikke har deltatt flere ganger er tidspunktet for konferansen. Den har ofte vært holdt midt i juli, og det kommer i konflikt med sommerferien i Norge. Men i år reiste jeg altså til Antwerpen. Det viste seg å være en kjempefin by! Vi fikk sett litt av den da vi kjørte buss inn til sentrum om kveldene for å spise middag. Konferansen var på konservatoriet (Royal Conservatoire Antwerp), litt utafor sentrum.

Det var mange interessante foredrag i år, og det kunne av og til være vanskelig å velge hva man skulle gå på.  Det er heller ikke alltid foredragene handler om det man tror, selv om man leser sammendraget på forhånd.

Et av de morsomste foredragene jeg var på var “A roadshow of Library Music Resources: Get your students to know what you have!” Katie Lai fra Hong Kong Baptist University fortalte om sine påfunn der målet var at studentene skulle bli kjent med bibliotekets elektroniske ressurser. Hun satte opp en PC og en skjerm i gangen utafor en konsertsal der “alle” skulle inn. Målet var at de i løpet av den stunden for eksempel skulle lære seg navnet Naxos video Library. I tillegg fikk de en kopp kaffe eller lignende. Hun viste ikke fram søking, eller eksempel på innhold, kun navnet og at basen var tilgjengelig via biblioteket.

Den andre foredragsserien som gjorde inntrykk var Music and children – About inspiration and experinces. Birgitta Sparre (Hagfors folkebibliotek), Juliane Streu  (Stadtbücherei, Hagen) og Gonzalo Vargas  (Biblioteket Tiotretton i Stockholm) fortalte hver sin spennende historie om hvordan de formidler musikk og jobber med musikk i forhold til barn og unge.

Rundebordskonferansen der lederne fra de ulike landene og styret i IAML møttes til diskusjon svarte ikke helt til forventningene. Jeg synes det ble brukt for mye tid på omlegginga av IAML’s organisasjon. Viktige ting som bl.a. hva IAML skal jobbe med ble det ikke så mye tid til å diskutere.

Vi var til sammen tre representanter fra Norge på konferansen. Det var ingen fra folkebibliotekene, og det er synd for det var møter og foredrag med relevant innhold for den sektoren. Kanskje det hadde kommet flere hvis konferansen var kortere? Det er overnatting og kost som er dyrt. Man kan få billige flybilletter hvis man er tidlig ute, og konferanseavgiften er ikke spesiell høy.

En litt artig ting til slutt: Mellom hotellet og konservatoriet lå det en svømmehall med olympiske symboler på veggen. Dette måtte jeg selvfølgelig undersøke, og da kom jeg på (med god hjelp av Wikipedia!) at det var Antwerpen som arrangerte sommer-OL i 1920. Norge tok 13 gullmedaljer og var sjette beste nasjon!

Konservatoriet i Antwerpen har veldig flotte lokaler og arrangørene gjorde en strålende jobb!

Da er det New York neste år!

Translate

English French German Italian Portuguese Russian Spanish