IAML Rome Congress Diary / Kongresstagebuch #6: Hungarian / magyar (Hungary / Magyarország)

The following entry has reached us from Grégász Miklós (Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár, Médiatár) and Gergely Boglárka (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Központi Könyvtár):

IAML 2016

Róma

Nagy élmény volt újoncként részt venni 2016. július 4. és 8. között, a Rómában megrendezett IAML konferencián. A város szépsége, az üléseknek helyet adó Auditorium, és az egész szervezés egy olyan egységet alkotott, hogy minden percét élveztük.

Gergely Auditorium in Rome

Már a regisztrációt követő üdvözlő fogadáson alkalmunk nyílt ismerkedni és egy kis képet is kaptunk arról, hogy milyen színes a résztvevők sokasága. A mentor/mentoráltság lehetősége tovább segített abban, hogy ne kívülállóként érezzük magunkat.

 Gergely inside the auditorium rome 2016

A plenáris előadások és szekcióülések gazdagsága nagy szabadságot adott ahhoz, hogy kedvünkre válogassunk érdeklődésünk szerint. Minden előadó aktuális projekteket mutatott be, melyeket hazatérve és tovább gondolva, akár a mindennapi könyvtári gyakorlatunkban is felhasználhatunk.

Gergely Session in Rome

A konferencia közepén beiktatott kirándulás szakmai és turisztikai szempontból is maradandó emlék.

Gergely Tour in Rome

Reméljük, a jövőben is lesz alkalmunk részt venni IAML konferencián, mert szakmai szempontból fontosnak érezzük, hogy naprakész témákat hallgassunk, és tapasztalatainkat megosszuk a többi résztvevővel, s hazatérve otthoni kollégáinkkal.

Gergely flying back

Grégász Miklós (Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár, Médiatár )

Gergely Boglárka (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Központi Könyvtár)

 

All photographs © Gergely Boglárka.

Translate

English French German Italian Portuguese Russian Spanish